Lukt het niet om af te vallen?

Lukt het niet om goed af te vallen terwijl je toch op je eten let? Er is een grote link tussen slaapproblemen en niet kunnen afvallen!

Obesitas en diabetes wordt steeds meer in verband gebracht met slechte slaap. Onvoldoende slaap leidt tot bloedsuikerspiegel verstoringen en een hormonale disbalans, waardoor men meer gaat eten.

Tegelijkertijd worden er minder hormonen aangemaakt die aangeven verzadigd te zijn. Ook de darmflora verslechtert door te weinig slaap. In de darmen lijkt een soort overlevingsmechanisme aan het werk te gaan, waardoor er meer hongergevoel komt en het ingenomen voedsel ook nog beter opgenomen en verwerkt wordt tot bijvoorbeeld vet. Het lichaam verbrandt wel spierweefsel, maar bewaart het vet.


Goed nieuws: Door het verbeteren van je slaap, komt je lichaam weer tot rust, worden de verstoringen en je darmflora weer herstelt en ben je in staat om op een gezonde manier af te vallen zonder hongergevoel of roofbouw. Daarnaast zal je gemoedstoestand verbeteren, je gevoel van welbevinden en zul je makkelijker om kunnen gaan met psychische uitdagingen.

Meld je aan voor individuele therapie en heel jezelf!