De goedkoopste ziekteverzuimmaatregel die er is en maakt iedereen blij!

Indien je medewerkers goed slapen komen zij fit op het werk, zijn ze weerbaar tegen ziektes, hebben ze minder ziekteverzuim, werken zij productiever en met meer creativiteit.

De slaaptherapeut geeft graag een zinvolle en inspirerende lezing, workshop over slaap of individuele begeleiding.

Wij slapen allen 1/3e van ons leven. Slaap is zeer bepalend voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Door goede slaap hebben mensen minder diabetes, ongelukken, hart-en vaatziekte, pijnklachten, kanker, angst-, burn-out of depressie klachten. Slechte slaap versnelt of veroorzaakt deze klachten juist. Slaapproblemen aanpakken of voorkomen verlaagt het ziekteverzuim in uw organisatie en uw medewerkers voelen zich fit! U merkt dit terug in de sfeer en productiviteit van uw bedrijf en in de verzuimcijfers. Win-win!

 

In overleg is er veel mogelijk, zoals:

Lezing: De slaaptherapeut komt graag voor een lezing van 1 1/2 uur en geeft in deze tijd een inspirerend wetenschappelijk onderbouwde informatie over 1/3 van ieders leven. Slaap! Wat gebeurt er tijdens je slaap, waarvoor heb je het nodig en hoe slaap je optimaal? Vol tips en trucs om snel beter te gaan slapen.

Workshop: Tijdens de workshop van 1 of 2 dagendelen gaat iedereen ook zelf aan de slag om te bepalen welk slaaptype deze is en hoe hij of zij zijn slaap optimaal in kan zetten voor een goede gezondheid.

Individuele begeleiding: Heeft een medewerker veel slaapproblemen dan is een individuele behandeling de meest effectieve manier om de slaapkwaliteit en de levenskwaliteit te verhogen. Kortdurende therapie geeft snel en vaak langdurige positief resultaat.

Directie/HR advies of training: slaap op de werkvloer, slaap door het leven heen, slaap en ziekte, slaap en gezondheid

Doelen o.a.:
Preventie en verlaging van ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid en medewerkers die zich goed voelen.
Specifieke doelen kunnen in overleg bepaalt worden.

Overige onderwerpen kunnen bijvoorbeeld aan bod komen:
Slaap en gezinsleven
Slaap en de overgang
Slaap door het leven heen
Slaap en ziekte

 

Deslaaptherapeut.nl is onderdeel van Praktijk Vitas
praktijk voor psychosociale en hypnotherapie
www.praktijkvitas.nl